„Když do vychlazeného Campari pustíte pod tlakem sodu, to Campari se skvěle provzdušní, je méně hořké, více osvěžující i ovocné. Ty bublinky tomu neuvěřitelně pomohou,“ vysvětluje Filip Jančárek.
Není pochyb, že hořčík patří mezi minerály, které naše tělo potřebuje každý den. Jeho místo nemůže nahradit žádný jiný prvek. Bez náležité hladiny hořčíku jsme unavení, trápí nás svalové křeče i bolesti hlavy. Ale to není všechno…
...
České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...
Někdo to rád horké a některá zelenina prostě miluje tepelnou úpravu. Vynikne tak její chuť a naše tělo z ní dostane více zdraví prospěšných látek. Kterým druhům zeleniny svědčí pobyt v troubě či na pánvi?
...
Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty....
Vyrostlo na nich několik generací, milovala je i císařovna Sisi a naše babičky jich vždycky pro nás pár schovaly. Měly sytě fialovou barvu, tvar okvětních lístků a voněly po fialkách. Už víte? Řeč je o bonbonech s názvem Fialky, ikonické...
Kdo by neměl rád čerstvý chleba namazaný máslem a poctivým džemem či marmeládou? A jaký je mezi nimi rozdíl? Poradíme vám, jak si připravit domácí marmeládu a džem po vzoru našich babiček.
...